Menu

De nieuwe Panda Hybrid Launch Edition

De nieuwe Panda Hybrid Launch Edition is de milieuvriendelijkste Panda ooit. In de eerste plaats natuurlijk vanwege zijn flink lagere CO2-emissie en brandstofverbruik dankzij de nieuwe hybride-aandrijving. Maar ook door diverse andere duurzame oplossingen, zoals de toepassing van Seaqual® Yarn voor de stoelbekleding: een innovatieve kunstvezel van gerecycled plastic dat deels afkomstig is uit zee.

Verandering moet van binnenuit komen
Op onze zeeen en oceanen drijft steeds meer plastic afval. Met de Panda Hybride wil Fiat een bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem: de voorstoelen zijn bekleed met Seaqual Yarn, een hoogwaardig kunstvezel die is vervaardigd van gerecycled plastic dat is ingezameld op zee, rivieren en stranden.

Lage CO2 Emissie

De innovatieve hybridetechniek van de Panda Hybride maakt een verlaging van de CO2-emissie tot 30%* mogelijk. Ook het brandstofverbruik ligt een stuk lager dan bij een conventionele verbrandingsmotor, zonder dat je ook maar iets aan rijplezier hoeft in te leveren. Dankzij de E-Assist-functie krijgt de benzinemotor bij het optrekken accelereren ondersteuning van de elektromotor. Daarnaast zorgen de functies E-Coasting en E-Breaking voor bijladen van de accu's tijdens het vaart minderen of afremmen. Zodra de snelheid daarbij lager word dan 30 km/h, schakelt de geavanceerde Start&Stop-functie de motor uit om brandstof te besparen*.

Hoeveel je bespaart, heb je in eigen hand: het nieuwe infodisplay in het dashboard geeft je aanwijzingen om de voordelen van het hybridesysteem optimaal te benutten.

*Op basis NEDC2-waarden