Menu

De nieuwe 500 & 500C Hybrid Launch Edition

De nieuwe 500 & 500CHybrid Launch Edition worden uitgebracht in de exclusieve kleur ‘Verde Rugiada’, een dauwgroene lak die het duurzame karakter benadrukt. Daarnaast zijn de voorstoelen bekleed met Seaqual® Yarn, een innovatieve kunstvezel van gerecycled plastic dat deels afkomstig is uit zee. Maar dé grote troef van de nieuwe Hybrid-varianten is natuurlijk hun geringe CO2-emissie en brandstofverbruik, die tot 20%* lager liggen dan bij hun conventionele tegenhangers.‚Äč

Samen voor een schone oceaan

Met de nieuwe 500 & 500C Hybride wil Fiat een steentje bijdragen aan het opruimen van de plasticsoep in de oceanen: voor de bekleding van de voorstoelen in deze speciale editie is gekozen voor Seaqual Yarn, een met internationale prijzen bekroonde kunstvezel die is vervaardigd van gerecycled plastic dat is ingezameld op zee, rivieren en stranden.

Nieuwe Hybride-Aandrijving
Lage CO2 emissie

De innovatieve hybridetechniek van de Fiat 500 & 500C Hybride maakt een verlaging van de CO2-emissie tot 20%* mogelijk. Ook het brandstofverbruik ligt een stuk lager dan bij een conventionele verbrandingsmotor, zonder dat je ook maar iets aan rijplezier hoeft in te leveren. Dankzij de E-Assist-functie krijgt de benzinemotor bij het optrekken accelereren ondersteuning van de elektromotor. Daarnaast zorgen de functies E-Coasting en E-Breaking voor bijladen van de accu's tijdens het vaart minderen of afremmen. Zodra de snelheid daarbij lager word dan 30 km/h, schakelt de geavanceerde Start&Stop-functie de motor uit om brandstof te besparen*.

Hoeveel je bespaart, heb je in eigen hand: het nieuwe infodisplay in het dashboard geeft je aanwijzingen om de voordelen van het hybridesysteem optimaal te benutten.

*Op basis NEDC2-waarden.